Beton met natuursteenuitstraling Baelskaai Oostende

Oostende
2018
Stad Oostende
A'gora® Baelskaai geslepen

Op de maritieme site in Oostende worden de komende jaren meer dan duizend appartementen gebouwd. De Baelskaai is het eerste gedeelte van het project Oosteroever dat bebouwd wordt met exclusieve appartementen. Daar hoort ook een passende bestrating bij. De keuze viel op betontegels met natuursteengranulaten in de deklaag.

Betontegels met natuursteenuitzicht

De bestrating bestaat uit betontegels met natuursteengranulaten in de deklaag die na productie geslepen wordt om een natuursteenutistraling te verkrijgen. Het formaat van de tegels is speciaal gemaakt voor dit project, namelijk 72 x 48 x 12 cm met hulpstukken 48 x 48 x 12 en 24 x 48 x 12 cm. De dikte van 12 cm is van belang omdat op bepaalde plaatsen, met name de parkeervakken en inritten, beperkt autoverkeer mogelijk is. Op de zijkanten zitten afstandshouders zodat de bovenzijde van de tegels niet tegen elkaar komt te liggen om splinteren tegen te gaan.”

Alle lineaire elementen en zitbanken, in het formaat 50 x 20 x 100 cm, zijn gemaakt met dezelfde granulaten en worden gestaalstraald om de natuursteen bloot te leggen. Enerzijds wordt kleurvastheid beoogd, anderzijds wordt hiermee een bepaald esthetisch effect verkregen. De oppervlakte van de tegels bedraagt ongeveer 12.000 m2. Bleijko levert alle beton voor de bestrating en alle lineaire elementen en zitbanken op de Baelskaai.

Producten

A'gora® 72x48x12 Kingstone Baelskaai geslepen
A'gora Kingstone Baelskaai geslepen