Duurzaamheid is een continu onderwerp van gesprek met onze leveranciers van grondstoffen. Op deze manier kunnen er verantwoorde beslissingen worden gemaakt.

Voorbeeld: als toeslagstoffen gebruiken wij daar waar mogelijk gerecyclede producten zoals spoorgrind en gebroken puin. Hierbij zoeken we zo veel mogelijk de samenwerking op met onze afnemers zodat er een gesloten cirkel ontstaat.

Verder is cement een belangrijk bestanddeel in onze producten. Steeds vaker passen wij duurzaam hoogovencement toe. Gebruik van deze cementsoort vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Duurzame grasbetontegels

Onze grasbetontegels zijn vervaardigd met Ekoliet® 0/8, een innovatief en duurzaam materiaal dat dient als circulair alternatief voor traditionele ingrediënten in betonmixen. Het gebruik van Ekoliet® in onze grasbetontegels vermindert het gebruik van de primaire grondstoffen zand en grind, die bij de winning een aanzienlijke CO2-uitstoot veroorzaken. Bovendien beschouwen we Ekoliet®, dat oorspronkelijk als een afvalproduct werd gezien, nu als een waardevolle bron. Door Ekoliet® een nieuw leven in te blazen, leveren we een actieve bijdrage aan de bevordering van een circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled, in plaats van weggegooid.

Grasbetontegel met Ekoliet
Grasbetontegels met Ekoliet®

Zonnepanelen

In april zijn 550 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van onze zusteronderneming Fassaert Beton. Dit maakt deel uit van een groter initiatief van Groep De Hoop, waarbij in totaal ongeveer 12.000 zonnepanelen geplaatst zullen worden over 24 locaties in het land. Fassaert is met deze aanwinst zelfvoorzienend in elektriciteit.

Met deze uitbreiding van duurzame energiebronnen streeft De Hoop naar het realiseren van zijn duurzaamheidsdoelstellingen en wil het een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. De zonnepanelen leveren niet alleen een aanzienlijke besparing op de energiekosten, maar helpen ook de CO2-uitstoot te verminderen.

Zonnepanelen fabriek Fassaert Beton Westdorpe
Zonnepanelen bij Fassaert Beton

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Contact