Oostende krijgt een nieuw urbanistisch karakter met betonstenen van Bleijko

In Oostende is, na de winkel- wandelstraat Adolf Buylstraat, een tweede project afgewerkt met de nieuwe betonstraatstenen in wildverband van Bleijko. Het betreft de Albert-I-promenade tussen het station en het kunstwerk ‘Rock Strangers’ van Arne Quinze.

De voetpaden zijn aangelegd met betonstenen die door hun natuurlijke granulaten en geslepen deklaag het uitzicht hebben van natuursteen, die in het verleden op veel plaatsen in de binnenstad werd gebruikt. Betontegels en –stenen met natuursteenuitzicht worden in Oostende meer en meer toegepast omwille van slijtvastheid, snelheid van plaatsen en om esthetische redenen. Ook de hoge stroefheid, waardoor uitglijden uitgesloten is, is een belangrijke troef. Aan het (bus)-station en de Baelskaai en Victorialaan op de Oosteroevers liggen grootformaattegels 72x48x12 met de zelfde nabewerking die een grootstedelijk karakter uitstralen.

De Albert I-promenade werd ontworpen door studiebureau Haeghebaert en werd aangelegd door Verhelst Aannemingen uit Oostende.

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden neem dan contact op via het contactformulier.

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Contact