Kolkgoot - Bleijkoflow

Impressie
  • kolkgoot
    Kolkgoot
Kolkgoot

De kolkgoot voert zonder buizen hemelwater van de straat af naar oppervlaktewater, een wadi of een andere oppervlakte berging. Dit toekomstgerichte systeem heeft een grote capaciteit van minimaal 110 liter per seconde, is onderhoudsarm en ongevoelig voor schades.

Onder invloed van klimaatverandering ontstaan enerzijds periodes van extreme droogte  en aan de andere kant een overvloed aan regenwater. De Kolkgoot voert bij extreme regenval snel en doeltreffend het overtollige hemelwater af. Het mooie aan dit systeem is, dat regenwater niet in het rioleringsstelsel terecht komt. Het hemelwater komt direct terug in de aangrenzende natuur.  Het is een extra wapen tegen extreem weer. De fysieke leefomgeving blijft robuust en toegankelijk.

De Kolkgoot past ideaal binnen een bestaande bandenlijn, dus blijven de werkzaamheden beperkt. De goot is voorzien van een gietijzeren inlaatstuk en is gemaakt van gewapend beton waardoor de Kolkgoot geschikt is voor lichte verkeersbelasting. Het antislip profiel aan de bovenzijde is rolstoel en rollator vriendelijk.

Het stroomprofiel in de onderbak zorgt voor een natuurlijk verloop en is hierdoor zeer zelfreinigend. Nauwkeurig plaatsen van het element is eenvoudig, dankzij de vier hijsogen aan de zijkant van het element. De gemeente Veere heeft het element al met succes toegepast in de Wielingenstraat te Zoutelande.

De innovatieve kolkgoot van Bleijko heeft de tweede plaats behaald bij de RIONED Innovatieprijs 2020.

Meer informatie over dit product?

Vind alle informatie over dit product in de productselector Meer informatie

Wilt u meer informatie?

Bel +31 (0)114-684 000 voor advies, of stuur een mail naar: bleijko@bleijko.com