Tropische storm nagebootst door tankwagen in Klimaat Test Straat in Den Dungen

Klimaat Test Straat

De klimaat Test Straat in Den Dungen is een feit. In de Jonkheer van Rijckevorselstraat is onder de randen van de straat op zes plekken verschillende soorten waterpasserende bestrating aangebracht. Door kunstmatig een gigantische regenbui na te bootsen, kan bekeken worden welke ondergrond het water het beste opvangt en het beste afvoert. Op 14 november is met een tankwagen 4000 liter water over de straat gesproeid. 

In de straat testen ze zes verschillende manieren om regenwater in de grond te laten zakken. Zodat het wordt bewaard voor drogere periodes. Bleijko is trots om mee te mogen werken aan deze test en heeft twee soorten verharding geleverd; grasbetontegels 60x40x12 vlak en de Perfora 21x10,5x8 cm.

De Jonkheer van Rijckevorselstraat in Den Dungen blijft de komende twee jaar 'Klimaat Test Straat'. Dat betekent dat er met regelmaat en tijdens alle jaargetijden wordt gekeken wat er met het water gebeurt bij overmatige regenval en welke methode en ondergrond het beste werken. De Klimaat Test straat is een initiatief van de buurtbewoners en het Waterschap De Dommel.