Betonnen ode aan oude machines in het Scheldekwartier

Het Scheldekwartier in Vlissingen is een bijzonder stadsdeel met een maritieme historie én toekomst. Het gebied wordt omringd door water en is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad. Het biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklassen en op diverse locaties. In het Scheldekwartier zijn oude fabrieken gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Op sommige locaties worden de oude machines uitgelicht door middel van betontegels waarin bepaalde machines levensgroot zijn afgebeeld.

Een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling zijn de betontegels die het gebied een bijzondere uitstraling geven. Deze tegels zijn geproduceerd bij Fassaert Beton in de fabriek met behulp van speciale mallen. Het motief van de benodigde tegels was namelijk al in de mallen aangebracht, waardoor de tegels monoliet (in één keer) gestort konden worden en niet naderhand bewerkt hoefden te worden. Het motief is uitgevoerd in een antislip reliëf, wat de veiligheid verbeterd bij het belopen van de tegels na bijvoorbeeld een regenbui.
Fassaert heeft voor de productie van de tegels gebruik gemaakt van ZVB-beton (zelf verdichtend beton). Hierdoor krijgen de tegels een strak uiterlijk, waardoor de lijnen goed zichtbaar zijn.

Het concept voor deze bijzondere tegels is samen uitgedacht met één van de vertegenwoordigers van Fassaert. Het meedenken met de opdrachtgever is één van de sterkten van Fassaert. Intern beschikken wij over veel kennis en kunnen wij maatwerk verzorgen. Daarnaast hebben wij diverse partners waar het dit soort vragen bij kan neerleggen. De betontegels van Fassaert dragen bij aan de unieke uitstraling van het Scheldekwartier en zorgen voor een link tussen het maritieme verleden van Vlissingen en de moderne woningen van vandaag.

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden neem dan contact op via het contactformulier.


Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Contact